Informatieborden Koudenhoorn

Projectsamenwerking met kinderboerderij resulteert in
informatieborden voor een diervriendelijk Koudenhoorn
IMG_1216 (1)
Foto: Novus Image – Esther Moonen

In 2019 hebben vrijwilligers van SPH en Stal Koudenhoorn samengewerkt in de ontwikkeling van een speciaal informatiebord. In vervolg daarop kunnen hondeneigenaren op Koudenhoorn een speciale, korte training volgen van Hondenschool Angelique.  

Het doel van het bord is meer rust te realiseren bij zowel de kleinere boerderijdieren als honden, die langs de hekken lopen op het Warmondse recreatie-eiland.

‘Aan de voet’ wandelen
De stichtingen van Kinderboerderij De Kloosterhof en Platform Hondenvrienden willen bewustwording creëren. Ook doen zij een concreet verzoek aan hondeneigenaren: houd honden ‘aan de voet’ op routes langs het terrein met de hooiberg en stal.

Dit geldt zowel voor het losloopseizoen als voor de periode van 1 maart tot 1 oktober. Tijdens dat tijdvak geldt grotendeels een aanlijnplicht op het eiland. De borden staan op vier plekken waar paden elkaar kruisen. Er is dus altijd een alternatieve route.

Het idee is afkomstig van SPH. De stichting ervaart toenemende druk om een permanente aanlijnplicht in te voeren op de rechterkant van het eiland i.p.v. het huidige ‘twee-seizoenen-beleid’, dat al tientallen jaren prima functioneert. Naast informeren, wil SPH ‘in verbinding wandelen’ breed toegankelijk maken.

Speciale aandachtstraining voor mens en hond
Op verzoek van SPH heeft Hondenschool Angelique een korte training ontwikkeld rondom de ‘aan de voet-techniek’.

Centraal staan de verbinding tussen baasje en hond, en de aandacht voor elkaar, tijdens het wandelen. De training vindt plaats op Koudenhoorn, in groepjes van maximaal 6 personen.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom om mee te doen aan deze training. Het uitgangspunt is dat elke mens & hond-combinatie uniek is en op geheel eigen wijze begeleid dient te worden. Tijdens de training is er persoonlijke aandacht voor elk duo.

De begeleiding is in handen van Angelique Bogaards, kynologisch instructeur en hondengedragstherapeut. “Het is belangrijk dat honden naast je kunnen lopen in situaties waar dat nodig is”, stelt de Voorhoutse. “In verbinding met honden wandelen, is zoveel leuker. Bovendien hou je zo altijd controle.”

Meer info: hondenschoolangelique@gmail.com

 

.

 

Advertentie