Losloopplaatsen

Losloopplaatsen in de gemeente Teylingen.

In de gehele gemeente Teylingen geldt een opruimplicht voor hondenpoep. U dient hondenpoep zowel binnen als buiten de bebouwde kom op te ruimen.

Binnen de bebouwde kom dient u uw hond aan te lijnen.

Honden mogen alleen loslopen op de zogeheten losloopplaatsen (met opruimplicht voor hondenpoep). Deze losloopplaatsen zijn te vinden op de volgende locaties:

Sassenheim:
– Hofstraweg
– IJsbaan (ingang Kagerweide. Van 8:00 tot zonsondergang. Deze losloopplaats is omheind. Van 1 december tot 1 maart niet toegankelijk, omdat het gebied onder water wordt gezet t.b.v. de gewenste ijspret.)
– Jacobapad (achter de Saksen-, Angelen- en Friezenhorst. Ook deze losloopplaats is omheind)
– Sportpark Roodemolen (groenstrook bij parkeerterrein)
– Vijfmeiweg
– Willem Warnaarlaan (het gebied bij het water dat vroeger een buitenzwembad was)

Voorhout:
– Boekenburglaan

– Chopinlaan
– Componistenlaan
– Groenstroken en wandelpad rond sport- en recreatiepark Elsgeest
– Meidoornrode/Beukenrode
– Park Molentocht
(dit nieuwe park wordt nog aangelegd. Er komt een losloopgebied, dat bestaat uit een omheind deel, een zwemplek voor honden en een wandel-loslooproute)
– Park Overbosch
– Schoutenlaan
– Wilgenhorstpark

Warmond:
Ganzenwei
de Kagerzoom. Wandelen met loslopende honden is toegestaan in het hele gebied, dus ook op het zogenoemde ‘ommetje’ rond golfbaan en/of weiland.
Loslopen op het eiland de Strengen is toegestaan van 1 oktober tot 1 maart. Van 1 maart tot 1 oktober geldt dit eiland als verboden voor honden. Voor het aangrenzende langwerpige eiland Tengnagel geldt een permanent verbod.
Koudenhoorn (het recreatiegebied dat toegankelijk is voor wandelaars en fietsers via de houten brug aan de Gemeentehaven)
Van 1 oktober tot 1 maart mogen honden op heel Koudenhoorn loslopen met uitzondering van de hieronder genoemde verboden gebieden.

Verboden voor honden:
1. De gemeente heeft honden verboden bij kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweides, e.d.
2. Daarnaast zijn de volgende gebieden op Koudenhoorn niet toegankelijk voor honden:
– het stiltegebied (gezien vanaf de Gemeentehaven bevindt het stiltegebied zich aan de rechterkant van het eiland. Dit gebied is met hekken afgeschermd van de rest van het eiland)
– de groenstrook tussen de moestuinen en De Leede (bereikbaar via het zogenoemde Jan van Egmond-bruggetje. Dit is het eerste bruggetje rechts van de toegangsbrug naar Koudenhoorn)
– het strand in de periode van 1 maart tot 1 oktober

Advertenties